Neexistuje žádný zázračný recept na hubnutí, musíte na sobě tvrdě pracovat!

Pokud očekáváte, že najdete neuvěřitelný a mimořádně účinný trik na hubnutí, například pomocí diety nebo cvičení, pak na něj co nejrychleji zapomeňte.

Dnešní doba je plná představ o dokonalosti, ale také mýtů, které jsou s ní spojeny. Je přirozené, že každý člověk by chtěl vypadat dobře. Stejně, jako to vidí v televizi, v časopisech nebo na internetu. Cesta k ideální postavě však nevede přes žádné zkratky, ale je poměrně trnitá. Dobrou zprávou však je, že to rozhodně funguje.

Zapomeňte na drastické diety a přemíru cvičení

Mezi nejoblíbenější a bohužel i nejpropagovanější zkratky ke štíhlé postavě a štíhlému tělu patří různé drastické a redukční diety. Některé jsou založeny na omezení tuků nebo cukrů, jiné na dělení stravy nebo několikadenním půstu. Žádná z nich však nefunguje, alespoň ne dlouhodobě a už vůbec nejsou zdravé. Lidské tělo je stavěno tak, že ke svému fungování potřebuje prakticky všechny živiny, včetně metabolismu a spalování tuků. Omezování nebo naopak zvýhodňování některých z nich nikam nevede. Totéž platí pro cvičení. Bez pravidelného cvičení je velmi obtížné spalovat tuky, natož formovat tělo, a tedy i svaly. Není však nutné to přehánět, protože ani nadměrné cvičení vám nepomůže zhubnout, pokud nepovede k většímu vyčerpání.

Životní styl je alfou a omegou

To nejlepší, co můžete pro své tělo udělat, je zaměřit se na zdravý životní styl. Zde máme na mysli především složení stravy, způsob stravování a zdravé cvičení. Pokud chcete zdravě zhubnout, musíte omezit příjem jednoduchých cukrů, živočišných tuků a tučných, smažených nebo nadměrně solených jídel. Není nutné je zcela odstranit, ale je nutné je minimalizovat. Naopak by ve vašem jídelníčku nemělo chybět ovoce, zelenina, ryby, luštěniny a ořechy. Co se týče stravy, ideální je jíst pětkrát denně, tj. snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři. Nezapomeňte však zmenšit porce jednotlivých jídel. Pokud jde o cvičení, které je také součástí životního stylu, zaměřte se na pravidelnost a zdravou intenzitu. Ideální je kombinovat každodenní chůzi s běháním nebo kardio cvičením v posilovně 3 až 4krát týdně.

Také pozor na životní styl a špatné návyky

Druhou důležitou oblastí, která ovlivňuje zdravé hubnutí, je životní styl. V tomto ohledu jde především o fyzickou a duševní námahu, odpočinek a také o některé běžné návyky, které škodí zdraví. To, že dnešní doba je rychlá a klade důraz na vysoký pracovní výkon, je již samozřejmostí, ale je to velmi nezdravá samozřejmost. Měli byste se snažit eliminovat co nejvíce stresových faktorů, dopřát si během dne chvilku „nicnedělání“ a nezapomenout na zdravý spánek alespoň 7 až 8 hodin denně. Měli byste také omezit konzumaci alkoholu, který zhoršuje metabolismus i fyzickou vitalitu potřebnou pro cvičení nebo zdravý pohyb. Co by mělo být zcela vynecháno, je kouření. Nikotin škodí plicím, srdci a svalům.

Příroda má ty nejlepší recepty

Pokud jde o hubnutí, neměli bychom zapomínat na některé prostředky, které nám nabízí sama příroda, zejména v podobě bylin a rostlin, které fungují jako přírodní spalovače tuků. Například známé divoké pomeranče nebo chilli papričky, které obsahují kapsaicin, jenž způsobuje štiplavost a zároveň podporuje termogenezi potřebnou pro metabolismus. Pomoci může také zelený čaj, který snižuje chuť k jídlu, nebo aminokyseliny jako L-karnitin, které mohou urychlit spalování tuků z potravy. Všechny výše uvedené složky, stejně jako mnoho dalších zajímavých látek, lze použít nejen v surové podobě, ale také ve formě specializovaných přípravků. Dobrým příkladem je značka eSlim®, která je na těchto látkách založena. Jedná se o pilulky určené na podporu metabolismu, hubnutí a spalování tuků, které si můžete zakoupit přímo v oficiálním internetovém obchodě výrobce a vyzkoušet jejich účinky na vlastní kůži.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat